• El darrer 3 de juny va finalitzar la Fase Presencial de la de la 43ena edició dels Cursosde Medicina subaquàtica i hiperbàrica que CRIS-UTH organitza des de 1980. Des de juny fins a setembre de 2023 continuarà la FASE POSPRESENCIAL amb temes de mes alt nivell d’especialització i Conferències video-gravades.
 • Durant el cap de setmana del 24 al 26 de març es va celebrar el “Mediterranean Diving Show” al recinte de la Fira de Cornellà de Llobregat. CRIS-UTH ha col·laborat en aquesta edició oferint una jornada de portes obertes a les nostres instal·lacions i ha celebrat aquest esdeveniment prenent una copa de cava pressuritzada a la Cambra Hiperbàrica.
 • El personal de CRIS-UTH ha rebut una petició de col·laboració per part de Journal of Applied Physiology. Aquesta sol·licitud, rebuda el març del 2023, consisteix a revisar un article abans de ser publicat en aquesta prestigiosa revista mèdica.
 • El 22 de desembre de 2022, el Comitè europeu de medicina hiperbàrica (ECHM) i la Societat europea baromèdica i subaquàtica (EUBS) van emetre una Declaració conjunta de posicionament sobre l’ús de “terapèutiques hiperbàriques suaus” en humans. Podeu trobar aquest document a la secció de Bibliografia/Documents recomanats – Lectura i Descàrrega. Podeu descarregar aquesta declaració en anglès i espanyol.
 • CRIS-UTH participa en el Congrès de la Societat Europea Baromèdica i Subaquàtica (EUBS) que tindrà lloc a  Praga, Chèquia, del 31 d’agost al 4 de setembre 2022. En el següent enllaç http://www.eubs.org/?page_id=91 tenen informació detallada del event i poden descarregar el programa en format PDF EUBS-2022 Oral-Poster Program.
 • Els assistents al Baltic International Symposium on Diving and Hyperbaric Medicine destaquen la qualitat d’aquest esdeveniment i agraeixen la presentació “HBOT in CRAO” del Dr. Desola.
Trobada dels Drs. Desola, Kot i Burman a Gdynia el passat Juny de 2022.

Trobada dels Drs. Desola, Kot i Burman a Gdynia el passat Juny de 2022.

 • El Dr. Desola farà una presentació sobre “HBOT in CRAO” en el Baltic International Symposium on Diving and Hyperbaric Medicine, que es celebrarà del 9 al 11 de Juny a Gdynia, Polònia.
 • Conferència Magistral al Congrés OTOSUB 2022 de la Societat Italiana d’Otorrinolaringologia. Procida, Itàlia, 22 d’abril 2022.
 • Congrés de l’Associació de Medicina Aerospacial, organitzat per la Força aèria de Xile. Conferència sobre Malaltia per descompressió hipobàrica en casos de despressurització sobtada de cabina. 7 d’ abril de 2022.
 • Congrés Internacional de Medicina hiperbàrica. Coquimbo, Xile. Conferència sobre Intoxicacions agudes per monòxid de carboni, i sobre Pèrdua sobtada de la visió per Oclusió de l’artèria central de la Retina. 8-9 d’abril 2022.
 • Sessió Clínica del Servei d’ Otorrinolaringoogia de l’ Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, presentant una revisió sobre Indicacions de l’ Oxigenoteràpia hiperbàrica a Otorrinolaringologia. (22 de març de 2022).
 • Conferència Inaugural del Mestratge em Medicina hiperbarica e subaquatica – Marina Portuguesa – Facultat de Medicina de Lisboa – 23 i 31 de març 2022. Temes: Història de la Medicina subaquàtica i Enfermentat per Descompressió.
 • El Dr. Jordi Desola participa a la sessió clínica “Intoxicació per monòxido de carboni” organitzada per l’Hospital de Cerdanya. El 20 de gener de 2022 el Dr. Desola ha impartit la conferència “Errades freqüents en els intoxicacions agudes de monòxid de carboni”.
 • El passat 18 de gener de 2022 va morir el Prof. David Elliot, la major autoritat d’Europa i del món en Medicina subacuática. Des de CRIS-UTH li fem arribar el nostre condol a la familia, amics i col·laboradors per aquesta gran pèrdua: Elliot in Memoriam. Per recordar i honorar la memòria i el llegat del Dr. Elliot, el Dr. Jordi Desola ha escrit el següent document: Recordando al Profesor David Elliot.
 • Simposi Internacional de Medicina Hiperbàrica de l’Associació Colombiana de Medicina Hiperbàrica i Subaquàtica, en col·laboració amb l’Armada de Colòmbia. (22-23 d’octubre de 2021).
 • El Dr.Jordi Desola, President i Assessor mèdic de CRIS-UTH, ha participat en les següents activitats nacionals i internacionals, pronunciant conferències magistrals, ponències, i temes especialitzats.
 • Publicació de l’article “Oxigenoteràpia Hiperbàrica en les malalties per SARS-CoV-2 Coronavirus – Revisió i posada al dia”. És possible descarregar una còpia en la secció sobre COVID-19 d’aquesta pàgina Web.
 • Els Dres. Jordi Desola, Evangelos Poputsidakis, i Nadia Hamzeh, tots ells de CRIS-UTH, han participat en el Congrés anual de la European Underwater &Baromedical Society, que ha tingut lloc a Tel Aviv, Israel del 9 al 12 de setembre 2021. Han presentat comunicacions lliures i Posters sobre aplicacions de l’ Oxigenpteràpia hiperbàrica Comunicació en la Malaltia de Perthes, i en casos greus de Calcifilaxia.
 • El Dr. Jordi Desola ha assistit, per invitació al Simposi internacional de Medicina i Traumatologia de l’Esport, organitzat pels serveis mèdics del Club de Futbol Barcelona. Octubre 2021.
 • El Dr. Evangelos Poputsidakis, Coordinador assistencial de CRIS-UTH, Ha estat elegit per àmplia majoria com “Member at Large” de la prestigiosa Societat Europea Subaquàtica i Baromèdica (European Underwater & Baromedical Society – EUBS).
 • El Dr. Jordi Desola, President i Assessor mèdic de CRIS-UTH, ha participat en l’edició 2021 del Congrés de la Societat italiana d’Otorrinolaringòlegs especialistes en Medicina subaquàtica que ha tingut lloc a la localitat de Castiglione, Itàlia, pronunciant la Conferència Magistral d’Obertura del Congrés.
 • Finalització de l’edició 2020-21 del Màster en Medicina subaquàtica i hiperbàrica que CRIS-UTH organitza per a la universitat de Barcelona. Hi han participat 22 metges procedents de 5 països. Les enquestes de satisfacció ofereixen resultats molt satisfactoris.