La EUBS es va fundar l’any 1973 dins del Institut Karolynska d’Estocolm, Suècia. Els seus Congressos apleguen la flor i la nata de la Medicina Subaquàtica i Hiperbàrica de tot el món. A més a més de representants de tots els països europeus, és habitual la assistència de metges i científics americans del Nord i del Sud, japonesos, australians, xinesos, neozelandesos, i d’altres països.

Els anys 1983 i 2005, la EUBS ens va honorar amb la celebració del seu Congrés a Barcelona. Dins de poc temps, tornarem a rebre’ls en una altre esdeveniment científic amb seus, desenvolupament, i punt de partença molt originals.

Des dels inicis, els Congressos EUBS s’han impartit amb periodicitat anual. No obstant, i per les raons que tots coneixem, les edicions 2020 i 2021 van haver de ser cancel·lades. Aquesta 46ena edició 2022, amb l’estimul d’una pausa massa llarga, es reprèn la modalitat presencial i tot fa preveure un èxit rotund d’assistència, nivell científic, i profitós intercanvi professional dins de l’entorn hipercultural i agradable d’una de les ciutats més populars de la vella Europa.