Prof. Christian Lambersten (Philadelphia, EEUU), el verdader pare de les tècniques que han fet possible la immersió moderna

Prof. David Elliott (Surrey, Regne Unit). Juntament amb Christian Lambersten (l’un britànic i l’altre nordamericà) són els verdaders patriarques de la Medicina subaquàtica mundial. Les persones més valorades, respectades, i estimades del món subaquàtic.

Dinar de Treball a bord del Portavions Cavour de la Marina de la Guerra Italiana, Brindisi, Itàlia.

D’esquerra a dreta : Un Oficial de la nau; Paolo Marcolin (President d’Otosub, Itàlia); Mauro Barbierato (Almirall Cap d’Inspecció de Sanitat); Un Oficial de la nau; Franco Pascarella (Otosub, Itàlia); Claudio Rendano (Otosub, Itàlia); Dos Oficials de la nau; Jordi Desola i Carme Pardina (CRIS-UTH, Barcelona).

Eric Kindwall (Wisconsin, EEUU). Autor del més popular llibre de Medicina Hiperbàrica en llengua anglesa, que ha assolit la 6ena. edició

Stephen Thom (Pensilvania, Philadelphia, EEUU) de visita a CRIS-UTH. Autor del primer treball que demostrava l’augment de la mobilització i la síntesi de cèl·lules mare en condicions hiperbàriques.

Wilbur Thomas Workman (Texas, EEUU). Autor de molts llibres i màxima autoritat mundial en matèria de Seguretat Hiperbàrica.

(D’esquerra a dreta). Jordi Desola (CRIS-UTH, Barcelona); Maria Majorca (Siracusa, Itàlia); Paolo Marcolin, Medico ORL Fundador i President d’OTOSUB, Napoles, Itàlia), Enzo Majorca, Record mundial de profundisme en apnea (Siracusa, Itàlia); Carme Pardina (CRIS-UTH, Barcelona).

Jacek Kot (Gdynia, Polònia) y J.Desola (CRIS-UTH, Barcelona) departint entre dues sessions del EUBS Annual Meeting, Congrés de la Societat Europea de Medicina Subaquàtica i Baromèdica, Gdansk, Polònia, 2012.

Iuhda Niinikowski (Turku, Finlandia). Autor de les primeres investigacions en el tractament de les infeccions aeròbies amb Oxigen hiperbàric.

Antonio de Lara Muñoz-Delgado, pionero de la Medicina Hiperbárica en España. Santo y Real Hospital de la Caridad, Cartagena, España.

Jorge Pissarello (Argentina), Rafael Castellanos (Cuba), Cuauhtemoc Sanchez (Mèxic), i J.Desola (CRIS-UTH, Barcelona). La Flor i nata de la Medicina subaquàtica llatinoamericana. Mèxic, 2005.

Leposava Milisevic (Belgrad, Serbia) Ministra de Sanitat de la República de Serbia. Encuentro casual en Londres, 1998

Ralph White (EEUU) el descobridor del Titànic. Congrés de la Undersea & Hyperbaric Medical Society (UHMS), Maui, Hawaii, EEUU, 2008

Una pausa relaxant entre dues sessions del Congres de la EUBS en Rotterdam (Països Baixos) en 1986. De esquerre a dreta, Prof. Ishiro Nashimoto (Yokohama, Japó; promotor i cervell del disseny dels descompressímetres digitals), Dr.J.Desola (CRIS-UTH, Barcelona), Prof. Peter Bennett (Carolina del Nord, EEUU; Fundador de Diver Alert Network – DAN), Prof. David Elliott (Surrey, Regne Unit; Director de Shell).

Adel Taher (Sharm El-Sheik, Egipte). Director del Centre hiperbàric de Sharm El-Sheik, i promotor de l’assistència hiperbàrica de tota la península del Sinahi.

(D’esquerra a dreta) Paolo Marcolin (President i fundador d’Otosub, la Societat italiana d’Otorinolaringologia subaquàtica) i Jordi Desola (Director de CRIS-UTH), Umberto Pelizzari (record mundial de busseig en apnea a més de 160m). Raduno 2019, Siracusa, Sicília, Itàlia.

Membres de 8 països integrants del Grup de Treball que va redactar el “European Code of Good Practice in Hyperbaric Medicine” (ECGP). Biblioteca històrica del Hospital da Marinha, Armada Portuguesa, Lisboa. 11 de març de 2004.

D’esquerra a dreta, R Houman (B), C Mortensen (DK), S Sipinen (FIN), F Galland (F), R Gough-Allen (GB), J Kot (PL), A Gata-Simao (P), J Desola (E).

Gerard Masurel (Toulon, Fança). Inventor dels dispositius que detecten la presència de bombolles de nitrògen a la sang, per efecte Doppler. Barcelona, CRIS-UTH, Congrés de la EUBS, 1983.

Gustavo Mauvecin (Mar de Plata, Argentina). Màxim representant de la Medicina Subaquàtica professional a Centre i Sudamèrica. Centro de Investigaciones Médico-Qirúrgicas (CIMEQ), La Habana, Cuba, 2007.

Jordi Desola (CRIS-UTH, Barcelona) y Yehuda Melhamed (Haiffa, Israel), gran representant de la Medicina Hiperbàrica israeliana. Universitat de Belgrad, Sèrbia, 2004.

Richard Heimbach (Texes, EEUU). Director del Centre hiperbàric Jefferson Davis, de San Antonio, y autor del capítol de Medicina Hiperbàrica del famós Tractat, Principles of Internal Medicine, de Harrisson.

Prof. Francis Wattel, i Prof. Daniel Mathieu. Centre Hiperbàric de l’Hôpital Calmette, Universitat de Lille, França.

Prof. David Elliott (Surrey, Regne Unit) i Jürg Wendling (Vien, Suissa) Cap del Subcomité mèdic del European Diving Technology Committee (EDTC)

Prof. Robert Waynard, President de la Royal Society of Medicine (Londres, Regne Unit) una de les Societats mèdiques més prestigioses del món. Conferència donada pel Dr. Jordi Desola (CRIS-UTH Barcelona) sobre Intoxicació per Monòxid de Carboni.

J.Desola (CRIS-UTH, Barcelona) y Bernard Gardette director científic de COMEX. (Marsella, França, 1994). La empresa que ha fet immersió a 700m de fondària, amb les seves cambres hiperbàriques preparades per a una pressió màxima equivalent a 1000m sota el mar.

Ideho Tahayashi (Nagoya, Japó). Director del Centre Hiperbàric de la Universitat de Nagoya. President del XIV International Congress on Hyperbaric Medicine (ICHM), Kobe, Japó 2008.

De esquerre a dreta, Dr. J.Desola (CRIS-UTH, Barcelona), J.Mader (Texas, EEUU), Y.Efuni (Moscow, URSS), P.Cianci (California, EEUU), y A.Ratner (Moscow, URSS). Lucerna, Suissa, 1984.

Metges, infermeres, i operadors de Cambra Hiperbàric, del Centre Hiperbàric de la Universitat de Belgrad, República de Sèrbia.

Enzo Majorca (Siracusa, Sicilia, Italia) “El cavaller del Mar“. Científic, Historiador, Conferenciant, Expert i Investigador entusiasta de tota mena de assumptes relacionats amb el mar. Record mundial repetitiu de Profundisme en apnea.

Jaques Maiol, primer recordman mundial a 110 m en apnea. Marsella, Franca, 1994.

Umberto Pelizzzari (Itàlia). Acabant d’aconseguir el rècord mundial de busseig en apnea, en la modalitat lliure, a 128. de profunditat. Sardenya, Itàlia,1998.

Francisco Ferreres “Pippin” (Cuba – Itàlia) acabat d’aconseguir el Record mundial de Busseig en apnea en la modalitat lliure, a 132m de profunditat en el mar, en 2003

J.Desola (CRIS-UTH, Barcelona) y Herbert Nitsch (Al·lemanya), recordman de profunditat en apnea a 214 metres de profunditat en el mar. Sharm-El-Sheik, Egipte, 2006.

De esquerre a dreta, Alfons Ferrer Molina, President del Centre de Recuperació i d’Investigacions submarines (C.R.I.S.), Jordi Desola (CRIS-UTH, Barcelona), Eduard Admetlla Lázaro, pioner del busseig amb escafandre als anys 40 del segle XX, i primer bussador del món que va baixar a 100m. de fondària l’any 1957. La fotografia va ser feta per la seva filla, Margarita Admetlla, perstigiosa metge internista, i també bussadora. Eduardo Admetlla va morir el 8 d’octubre del 2019 a l’edat de 95 anys.

Curs de Medicina subaquàtica per al personal tècnic i sanitari de la xarxa SSS de centres hiperbàrics a Playa del Carmen, Quintana Roo, Yucatan, Mèxic. En la renglera posterior, de esquerre a dreta, veiem un membre del SSS, Dr. Cuautehmoc Sanchez (Mèxic), Prof. David Elliott (Surrey, Regne Unit), Jack Freiberger (Carolina del Nord, EEUU), Mauricio Moreno (Mèxic; Director de la xarxa SSS), Jordi Desola (CRIS-UTH, Barcelona), Dra. Vilma Padilla (Cozumel, Mexic), dos membres del SSS, y Dr. Jorge Garcia Torres (Cancún, Yucatan, Mèxic).

D’esquerre a dreta, Jordi Desola (CRIS-UTH, Barcelona), Pierre Yves Cousteau (França; fill i continuador de la obra de Jacques Yves Cousteau), Alessandro Marroni (Roseto degli Abruzzi, Itàlia; Fundador de DAN-EUROPE.

Massimo Scarpatti (Sicilia, Itàlia). Campeó mundial de Caça Submarina.